Issanda tundmine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 23:23-24

Ta mõistis õigust viletsale ja vaesele, ja siis oli tal hea. Eks see tähenda minu tundmist? ütleb Issand. (Jeremija 22:16)

Teismelisena kuulsin sageli küsimust: “Milline on sinu suhe Jumalaga?” Ma ei osanud vastata, sest ma ei kuulnud Jumala häält. Kuna teised inimesed näisid kuulvat, siis ma hakkasin palvetama, et Jumal endast mulle teada annaks. Tõepoolest, mida enam palvetasin ja Piiblit uurisin, seda enam tajusin Jumala ligiolu. Ma ei kuulnud küll tema häält, kuid hakkasin saama palvevastuseid. Prohvet ütleb meile, et Jumala tundmine seisneb selles, kui tehakse õigust viletsale ja vaesele (Jeremija 22:16). Jeesus manitseb varisere sõnadega: “Te jätate kõrvale kaalukama osa Seadusest - õigluse ja halastuse ja ustavuse! Üht tuleb teha, kuid teist ei tohi jätta kõrvale!” (Mt 23:23) Me peaksime oma elus taotlema õiglust, headust ja tõde, kuid ei tohiks unustada ka palvet ja Pühakirja. Nii õpime Jumalat tõeliselt tundma.

Filip Kharchanka (Eesti)

PALVE:
Hea Issand, tänu palvevastuste eest, mis muudavad meie mõtlemist ja aitavad sügavamalt mõista Sinu tahet meie eludes. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Palve ja piiblilugemine aitab Jumalale lähemale.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES VAJAVAD USUKINDLUST

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.