Jumala plaan

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 10:38-42

Õhtu jõudes aga astusid Jeesuse jüngrid ta juurde ja ütlesid: „Paik on üksildane ja aeg juba hiline, lase nüüd rahvahulgad ära minna, et nad läheksid küladesse endale süüa otsima!” (Matteuse 14:15)

Kui mu tütar nägemise kaotas, hakkasin palvetama ja lootsin, et Jumal ta tervendab. Paljudele palvetele vaatamata on olukord endine. Miks Jumal ei tegutse? Matteuse evangeeliumist loeme, et pärast pika päeva jooksul Jeesuse õpetuse kuulamist on rahvahulk näljane. Jüngrid soovitavad rahval omal käel süüa otsida, kuid Jeesus lahendab olukorra teisel viisil. Ta annab oma õpilastele korralduse rahvast toita. Kui ta poleks nii otsustanud, ei saaks me lugeda täna Piiblist sellest erilisest imest. Kas me peaksime paluma, et Jumal hoiaks meid keeruliste olukordade eest? Sugugi mitte. Pühakirjas on palju lugusid palvetavatest prohvetitest, preestritest ja kuningatest. Isegi Jeesus palvetas raskel hetkel: “Isa, kui sa tahad, võta see karikas minult ära! Ometi ärgu sündigu minu tahtmine, vaid sinu oma!” (Lk 22:42) Vahel on olukorraga raske leppida, kuid Jumalat usaldades juhtub imesid. Mu tütar on endiselt pime, kuid osaleb nüüd kristlikus teenistuses. Pole vaja muretseda asjade pärast, mida me ei mõista, vaid tänada Jumalat tema armu eest.

Glenda Durano (New Mexico, USA)

PALVE:
Armas Jumal, aita meid meeles hoida, et võime Sind usaldada ka siis, kui kõik ei toimu meie plaanide kohaselt. Tuleta meile meelde oma ustavust ja ligiolu. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Usaldan Jumala armastust.

PALVE TULIPUNKT:
ET USALDAKSIME KÕIGES JUMALAT

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.